Fels bigård

Fels bigård

Om Fels bigård

Vår ambition är att skapa en biodling på en nivå som gör att vi kan bibehålla hantverkskänslan i biodlandet. Eller ska vi kalla det för biskötandet? Vi försöker ju bara underlätta för bina så att de kan koncentrera sig på sitt arbete - att hämta nektar. Vi vill också bidra till att hålla den biologiska mångfalden vid liv via våra pollinatörer.

Vår bigård startade vi 2012 med två samhällen och som utökades till fyra vårt första år.
Hittills 2013 har vi utökat bigården med ytterligare fyra samhällen, så totalt står här åtta stycken.

Fels bigård finns i Vallkärras nordvästra hörn, bland mossar och ängar och slätter. Strax utanför Lund.

På gång

Här på bloggen vill vi berätta om vad som händer med vårt biodling, när ny skörd av honung finns att köpa och allt mellan himmel och jord eller i alla fall i kupan.
Du kan också hitta oss på felsbigard.se där du bland annat kan hitta förslag på hur du kan använda honung i mat och bak och mer om oss och honungen.

Första titten 2014

BIODLINGPosted by Carina Tue, April 15, 2014 19:48:44
I söndags mellan sol och regn så vågade vi oss ner i kuporna för att titta till hur tjejerna mådde och det var över förväntan på sina ställen. Ett par samhällen hade samlat riktigt mycket nektar och täckt den så att det blev att sätta på skattlådor och vara beredda på rapsblomningen. Här har jag stått lite i vägen för bina när de skulle flyga in i kupan så jag blev en fin mellanlandning. Det känns roligt att biåret startar upp på nytt igen.

  • Comments(0)//honungsliv.felsbigard.se/#post32