Fels bigård

Fels bigård

Om Fels bigård

Vår ambition är att skapa en biodling på en nivå som gör att vi kan bibehålla hantverkskänslan i biodlandet. Eller ska vi kalla det för biskötandet? Vi försöker ju bara underlätta för bina så att de kan koncentrera sig på sitt arbete - att hämta nektar. Vi vill också bidra till att hålla den biologiska mångfalden vid liv via våra pollinatörer.

Vår bigård startade vi 2012 med två samhällen och som utökades till fyra vårt första år.
Hittills 2013 har vi utökat bigården med ytterligare fyra samhällen, så totalt står här åtta stycken.

Fels bigård finns i Vallkärras nordvästra hörn, bland mossar och ängar och slätter. Strax utanför Lund.

På gång

Här på bloggen vill vi berätta om vad som händer med vårt biodling, när ny skörd av honung finns att köpa och allt mellan himmel och jord eller i alla fall i kupan.
Du kan också hitta oss på felsbigard.se där du bland annat kan hitta förslag på hur du kan använda honung i mat och bak och mer om oss och honungen.

Våren har satt full fart!

BIODLINGPosted by Carina Tue, April 15, 2014 19:35:24
Bina har sedan några veckor flugit och samlat pollen för allt vad tygeln håller. Vissa dagar har varit varma men många har varit riktigt kalla och blåsiga även om det är vår och naturen sakta vecklar ut sig.
Sälgen har blommat ut precis som vårlökarna och slånen. Björken, tussilagon och maskrosorna är igång och rapsens blommor börjar skifta i gult.
Det är så otroligt tidigt i år vilket är både lätt och svårt eftersom samhällena kommer igen snabbt men det kyliga vädret gör det svårt att flyga. Bina har gärna slagit sig ner på handen när jag suttit bredvid kuporna så möjligheten till närstudier har varit bra.

  • Comments(0)//honungsliv.felsbigard.se/#post30