Fels bigård

Fels bigård

Om Fels bigård

Vår ambition är att skapa en biodling på en nivå som gör att vi kan bibehålla hantverkskänslan i biodlandet. Eller ska vi kalla det för biskötandet? Vi försöker ju bara underlätta för bina så att de kan koncentrera sig på sitt arbete - att hämta nektar. Vi vill också bidra till att hålla den biologiska mångfalden vid liv via våra pollinatörer.

Vår bigård startade vi 2012 med två samhällen och som utökades till fyra vårt första år.
Hittills 2013 har vi utökat bigården med ytterligare fyra samhällen, så totalt står här åtta stycken.

Fels bigård finns i Vallkärras nordvästra hörn, bland mossar och ängar och slätter. Strax utanför Lund.

På gång

Här på bloggen vill vi berätta om vad som händer med vårt biodling, när ny skörd av honung finns att köpa och allt mellan himmel och jord eller i alla fall i kupan.
Du kan också hitta oss på felsbigard.se där du bland annat kan hitta förslag på hur du kan använda honung i mat och bak och mer om oss och honungen.

Maj

BIODLINGPosted by Carina Sat, May 11, 2013 17:18:11

Nu några magiska dagar så blommar det stora, gamla körsbärsträdet som står inne på vår altan. Varje dag så regnar det körsbärsblom över oss och bina har fullt upp att hinna runt och samla pollen och nektar.
Det har ju varit en sen vår och trädet hade inte börjat blomma i år när det i fjol hade tappat sina blommor. Men nu i värmen går det fort och rapsen har snabbat på rejält och håller på att slå ut i blom.

  • Comments(0)//honungsliv.felsbigard.se/#post18